Від 6 липня, коли в ЄС з'явилася норма про примусове обмеження максимальної швидкості автомобіля, продавати нові авто без цієї системи – заборонено.

Як пояснюється, цією системою повинні обладнати як нові автомобілі, так і ті, що вже стоять в салонах у дилерів. Таким чином система Intelligent Speed ​​Assist (ISA) вже встановлюється в деяких авто цілим рядом виробників, які орієнтуються на GPS-карти та частковий автопілот.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Відомо, що тепер система активуватиметься на початку кожної поїздки. Проте водію залишають можливість відключити систему ISA примусово.

Наразі автовиробники можуть вибирати спосіб оповіщення водіїв про перевищення швидкості. Зокрема, це можуть бути наступні варіанти:

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень
Показати ще
  • звукові попередження;
  • вібраційні попередження;
  • тактильний зворотний зв’язок через педаль газу;
  • активне гальмування авто.

Додається, що нові авто, які зараз знаходяться у дилерів, повинні бути обладнані цією системою не пізніше липня 2024 року.

Автомобіль, фото: скріншот
Автомобіль, фото: скріншот

Нагадаємо, на АЗС знову змінилися ціни на автогаз: яка вартість палива на українських заправках

Як повідомляв "Знай.ua", план росії провалився: українцям розповіли, що буде з пальним на АЗС у липні

Також "Знай.ua" писав, українські АЗС змінили ціни на паливо: за скільки можна заправитися