Уже часто у складі народних рецептів добрив для грядок міститься попіл. Адже городники радять використовувати його для підживлення культур. Проте, тут дуже важливо вирористовувати його в міру, крім того, попіл має бути правильним.

Про те, які помилки можуть занапастити все на ділянці, розповідається у статті на сайті Рrostoway.

Дві головні помилки з додаванням попелу, які можуть нашкодити рослинам:

1. Поєднання попелу та мінеральних добрив. Немає жодного сенсу вносити попіл разом із мінеральними добривами. Адже у результаті хімічної реакції швидко випаровується аміак.

Грядки на дачі, скріншот: YouTube
Грядки на дачі, скріншот: YouTube

У цій ситуації порушується баланс основних мікроелементів у ґрунті. То ж рослини страждатимуть від нестачі азоту. Запам'ятайте, що попіл не варто змішувати з фосфорними добривами, інакше рослини хворіють на хлороз.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

2. Неправильний вибір попелу для удобрювання ґрунту. Багато городників палять ледь не все підряд й невтомно удобрюють ділянку. Але забувають врахувати те, що не весь попіл підходить рослинам. наприклад, попіл від спалювання старого паркану, бочки зі сміттям, після шашликів аж ніяк не підходить як добрива.

Найкращим попелом для удобрювання рослин на городі є результат після спалювання гілок молодих та старих дерев, а також дров м"яких та твердих порід дерев.

Добриво з попелу, фото: aktualno.pro
Добриво з попелу, фото: aktualno.pro

Нагадаємо, чому жовтіє листя полуниці і як цього уникнути: топ-3 несподівані причини

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні