У першому півріччі 2022 року українські експортери молокопродуктів змушені були пристосовуватися до нових умов праці воєнного часу. Українцям розповіли, чи варто чекати дефіциту молока, сирів, сметани.

Як пояснює на своїй фейсбук-сторінці Ukrainian Agribusiness Club, більшість логістичних шляхів зазнали змін, виробництво та перероблювання в деяких регіонах була призупинена або знищена через військові дії. Та попри це українські виробники молочних товарів намагаються нарощувати торгівлю за кордоном.

"У другому кварталі 2022 року сумарно за квітень, травень та червень об’єм експорту молокопродуктів склав 21,9 тис. тонн, що всього лише на 3% менше ніж в аналогічний період минулого року. Загалом за останній місяць було експортовано 9,3 тис. тонн молочних товарів, що на 32% більше ніж в травні.", - йдеться у повідомленні.

молочка, скріншот з відео
молочка, скріншот з відео

Згідно з їхніми даними, щодо імпорту молочних продуктів, то наразі спостерігається нарощування об'ємів лише серед сирів усіх видів. Зазначається, що за червень було ввезено 3,6 тис. тонн, а це на 59% більше ніж в травні та на 6% більше ніж в червні 2021 року.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

"Це своєю чергою підтримує ціни на внутрішньому ринку, але й водночас шкодить українському виробнику, оскільки наразі спостерігається зменшення споживацького попиту на сири. Однією з причин цього є досить висока ціна: виробники в гуртовій торгівлі не готові віддавати традиційні сорти дешевше, а з націнкою мереж сир стає недоступним для багатьох споживачів", – пояснює аналітик УКАБ Max Gopka.

Нагадаємо, українці просять не пускати дітей до шкіл, поки літають ракети: має втрутитися Володимир Зеленський

Як повідомляв "Знай.ua", у Володимира Зеленського просять легалізувати груди в інтернеті, щоб підняти економіку: "Порушує свободу"

Також "Знай.ua" писав, "Війни та миру" більше не буде: шкільну програму хочуть "порізати", що більше не будуть вивчати учні