З початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого спостерігається стрімке підвищення цін на багато популярних продуктів. Крім високої вартості найнеобхідніших товарів, також виник дефіцит деяких з них.

Особливо актуальним товаром зараз, у сезон закруток, є цукор. І ціна на нього неприємно вразила українців. Ймовірно, багатьом доведеться відмовитися від заготовлення компотів та варення на зиму. Адже ціна на цукор по правді кусається.

Як повідомляють аналітики порталу "Мінфін", середня ціна на цукор на початку липня, у порівнянні з червнем, зросла більш ніж на одну гривню.

Цукор / скріншот з відео
Цукор / скріншот з відео

Зростання вартості цукру фахівці також пояснюють зростанням попиту на продукт через сезон консервацій.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Наприклад, станом на 7 липня 2022 року вартість цукру в середньому у великих мережах супермаркетів склала 30,57 грн/кг, а в середньому за червень вартість продукту була дещо нижчою – 29,52 грн/кг.

Для порівняння, рівно місяць тому ціна цукру становила 28,93 грн/кг. А на початку липня 2021 року – вона трималася на рівні 26,13 грн/кг.

Компот, фото з pxhere
Компот, фото з pxhere

Нагадаємо, чи чекати українцям дефіциту молока, сирів та сметани слідом за іншими продуктами: думка фахівця. Більшість логістичних шляхів зазнали змін, а виробництво та перероблювання в деяких регіонах були призупинені або знищені через військові дії

Як повідомляв "Знай.ua", щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні