У 2022 році велике церковне свято Петра і Павла відзначають у вівторок, 12 липня. Цього дня також закінчується Петрів піст.

Це християнське свято, яке відзначають на честь апостолів Ісуса Христа, які загинули мученицькою смертю за християнську віру, має свої традиції та заборони.

Оскільки апостолів зустрічають у чистоті, тому напередодні свята рекомендується прибрати будинок. Вранці люди відвідують божественну літургію у храмі, де заведено молитися за добробут рідних і близьких. Бажано провести день у спокої й молитві.

Апостоли Петро і Павло
Апостоли Петро і Павло / Фото з вільних джерел

Що заборонено робити на Петра і Павла:

  • Не можна працювати, прибирати, шити, в'язати й вишивати. У день Петра та Павла відкладають нетермінову важку та брудну роботу.
  • Заборонено свариться і конфліктувати. Старі образи бажано пробачити, а ще не можна пліткувати, заздрити, ображати Заборонено купатися та відпочивати біля води.
  • Не можна відповідно й працювати на городі, в полі, на присадибній ділянці. Цього дня земля повинна відпочивати разом з вами.
  • Проводити таїнство вінчання не бажано, бо день треба провести у спокої.
  • Категорично не можна вживати алкоголь або давати у борг.
  • Не можна їсти овочі з нового врожаю. За повір'ями у майбутньому році урожай буде поганий.

Петро і Павло, скрін, відео YouTube
Петро і Павло, скрін, відео YouTube

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Нагадаємо, щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Як повідомляв "Знай.ua", як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні

Також "Знай.ua" писав, як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю