Огірки різних сортів мають свої унікальні якості, то ж одні краще підходять для салатів, інші ж - для консервації. Та як відрізнити одні від інших знає не кожен.

Слід пам'ятати, що огірки відрізняються за терміном дозрівання, а також за метою вирощування. Певні види з них заведено вживати в їжу у свіжому вигляді, то ж найкраще смакують вони щойно зірваними з грядки.

Інші, навпаки, найкраще підійдуть для тривалого зберігання у маринаді. Плоди, які краще помістити в банки та залишити на зиму, зазвичай є невеликої довжини. Вони також вирізняються тонкою шкіркою, на якій розташовані великі горбки.

Огірки. Фото: скрин відео
Огірки. Фото: скрин відео

Проте є основна ознака за якою можна визначити для чого ті чи інші сорти огірків підійдуть найкраще. Тому передусім звертати увагу потрібно на колір огіркових шипів.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Усі огірки можна розділити на два види: білошипі та чорношипі. Огірки з білими шипами не підходять для консервування, оскільки через їх товсту і грубу шкірку важко проходить сольовий розчин. У результаті такі огірки перетворюються на несмачну м’яку масу, якщо їх залити маринадом.

Скрін, відео YouTube консервація
Скрін, відео YouTube консервація

Нагадаємо, щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Як повідомляв "Знай.ua", як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні

Також "Знай.ua" писав, як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю