Не всі городники задумуються про те, наскільки важливо поливати рослини в саду та на городі у певний час. Це дуже важливо, щоб вони росли здоровими й насиченими вологою.

Зважаючи на спекотну погоду влітку, експерти з садівництва назвали найкращий час для поливу саду. Як виявилося, це зовсім не ранок, пише Express.

Існує єдиний спосіб отримати воду і поживні речовини з ґрунту. І виключно через їх коріння, а це означає, що в жарку погоду необхідний правильний режим поливу. Городникам радять поливати йтакож ті рослини, які тільки-но починають рости.

Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua
Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua

Водночас слід пам'ятати про шкоду надмірного зволоження. Адже воно може призвести до того, що коріння рослина задихнеться. А, відповідно, не зможе отримати доступ до повітря.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Згідно з рекомендаціями, перший тиждень після посадки рослини фахівці рекомендують поливати щодня, якщо не буде дощу. У другий тиждень - через день, це є життєво важливим для нових рослин. Крім того, важливо, щоб верхні два сантиметри ґрунту висихали між кожним поливом.

Коли найкраще поливати город:

Багато садівників поливають свій сад вранці, однак фахівці строго не радять цього робити. У літні місяці правильно поливати рослини виключно з настанням сутінків. Адже у цей час температура повітря дозволяє воді вбратися в ґрунт, гарантуючи, що вона довше залишиться вологою.

Грядки, скріншот: YouTube
Грядки, скріншот: YouTube

Нагадаємо, щоб збирати огірки на грядці аж до морозів: секрет городників - це обов'язково потрібно робити у липні

Як повідомляв "Знай.ua", як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні

Також "Знай.ua" писав, як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю