Якщо навесні ціни на тепличні помідори зросли та становили від 93 до 113 грн за кіло, то в сезон ґрунтових овочів ціни на томати значно впали

Про це повідомляє портал agrotimes.

Томати, скріншот YouTube
Томати, скріншот YouTube

У повідомленні говориться, що з настанням сезону збору томатів, ціна на цей овоч обвалилися на 39%, проте через похолодання ціни піднялися на чверть.

Так, на гуртових ринках Закарпаття за кіло томатів просять від 10 до 15 грн за кіло. А на найбільшому гуртовому ринку Заходу України «Шувар» гуртові ціни обвалилися з 37 до 23 грн за кіло. За рожеві томати просять 55 грн за кіло.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Що стосується роздрібної торгівлі, то в мережі супермаркетів АТБ за кіло томат рожевий коштує 74,95 грн за кіло. Також в продажу ще залишились тепличні помідори, ціна на них значно знижена, кіло коштує 48,89 грн.

На відміну від томатів, в ціні додали огірки.Їх ціна на гуртовому ринку "Шувар" підскочила з 12 до 15 грн за кіло. В роздріб за кіло цього овоча в мережі АТБ просять 30,88 грн.

Нагадаємо, що робити тим, кому пенсію не виплачуватимуть: які є допомоги і як їх отримати.

До слова, перерахунок газу в платіжках за новими правилами: Верховна Рада прийняла рішення.

Раніше ми писали, що сезон ґрунтових огірків у розпалі: скільки коштують овочі під час війни.