Верховна Рада України відстрочила перехід на облік та розрахунки за обсягом газу в одиницях енергії – кіловат-годинах.

На засіданні у п'ятницю, 8 липня, за відповідний документ проголосували 286 народних депутатів. Хоча підготовка до цього переходу тривала протягом кілька місяців та була вкрай необхідною, він у результаті став неможливим.

Як пояснюється в документі, рішення щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії неможливо виконати, враховуючи військові дії в Україні.

Комуналка, скріншот: Youtube
Комуналка, скріншот: Youtube

Закон, згідно з яким з 1 травня 2022 року облік і прийом-передача природного газу повинен здійснюватися не в метрах кубічних, а в кіловат-годинах, було ухвалено Верховною Радою ще 2 листопада 2021 року. Таке рішення було необхідним відповідно до встановленої європейської практики.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Таким чином при підрахунку газу в кубометрах не враховується калорійність палива, через що в деяких регіонах на ті самі цілі може знадобитися різний обсяг. То ж після переходу на енерго-одиниці платити доведеться лише за кількість спожитої енергії, а не за обсяг газу.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, в Україні зросте прожитковий мінімум та пенсії: скільки виплачуватимуть вже з 1 липня

Як повідомляв "Знай.ua", як українцям отримати необхідні довідки дистанційно: детальна інструкція ПФУ

Також "Знай.ua" писав, українці просять не пускати дітей до шкіл, поки літають ракети: має втрутитися Володимир Зеленський