Під час війни ціни на ґрунтові огірки в розпал сезону піднялись майже у 3 рази

На початку липня стартував сезон ґрунтових огірків. Через окупацію Херсонської області, яка є лідером з вирощування цього овоча, сезон розпочався із запізненням. Про це повідомляє портал east-fruit.

Огірки. Фото: скрин відео
Огірки. Фото: скрин відео

На сьогодні огірки з відкритого ґрунту з'явились у продажу практично у всіх областях країни, а гуртові ціни на цю продукцію становлять в діапазоні 10-15 грн/кг ($0,34-0,51/кг), що в середньому 3,5 раза дорожче, ніж за аналогічний період минулого року.

Такий стрибок цін фахівці пояснюють окупацією частини Запорізької та Херсонської областей, де ґрунтовий огірок вирощують у значній кількості. Також на формування ціни вплинуло здорожчання логістики.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, організаторка незаконного "трансферу" чоловіків за кордон попалася на гарячому: з "туристів" брала 5500 доларів.

Раніше ми писали, Перша леді розкрила плани президента? Чи готовий Володимир Зеленський піти на другий термін після війни.

До слова, Нацбанк попередив про можливу гіперінфляцію: "Ситуація як у 2014-2015 роках, долар по 40"