Стрімке зростання цін на харчові продукти в Україні стало, хоч і неприємною, але звичною справою останнім часом. Значною мірою така ситуація стала наслідком російської агресії та бойових дій на території нашої країни. У результаті різко подорожчали цукор та соняшникова олія.

Про це повідомляє agronews.ua. Зазначається, що минулого місяця середня ціна кілограма цукру становила 27,05 грн/кг. На сьогодні ж він коштує 30,40 грн/кг. У Metro цукор дорожчий - там його ціна становить 30,90 грн/кг, а у Varus дешевший і коштує 29,90 грн/кг.

У ціні зросла й соняшникова олія. Наприклад, пляшка ТМ "Олейна" 850 мл коштує 63,22 грн. Для порівняння, минулого місяця ця олія була дешевшою – 58,50 грн.

Рослинна олія, фото: 34 канал
Рослинна олія, фото: 34 канал

Пляшка соняшникової олії ТМ "Щедрий Дар" подорожчала з 61,52 до 63,05 грн за 870 мл. Варто зауважити, що виробник "Щедрий Дар" також пропонує товар у літровій пляшці, вартість якого трохи відрізняється. То ж покупці охочіше купують олію за 63,39 грн.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Водночас у супермаркетах "Auchan" рафінована соняшникова олія 850 мл продається по 64,10 грн, у Novus – 62,19 грн, у MegaMarket – по 62,10 грн. Найвигідніша пропозиція - у мережі Metro, там рослинну олію продають по 61,50 грн.

Ціни на продукти, скріншот з відео
Ціни на продукти, скріншот з відео

Нагадаємо, скільки коштуватиме малина, черешня та смородина у липні: супермаркети оновили ціни

Як повідомляв "Знай.ua", як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю

Також "Знай.ua" писав, як за формою огірка зрозуміти, чого йому бракує: догляд за овочем у липні