Найпопулярніші ягоди липня та серпня - малина, черешня та смородина стали набагато дорожчими цього року. Адже через війну та окупацію багатьох населених пунктів на півдні країни фермерам не вдалося привезти свою продукцію на вільні ринки країни.

Стало відомо, якою є вартість ягід у великих українських супермаркетах. І вони, на жаль, буквально б'ють рекорди за ціною, повідомляє Today.

Ціни на малину у магазинах починаються від 175 грн/кг. Наприклад, e мережі "Варус" її можна купити за 174,90 грн/кг і це ще мінімальна ціна. Вже у "Новусі" акційна малина 250 г продається по 84,99 грн. А в "МагеМаркеті" покупцям запропоновано продукцію за вартістю, що дійсно вражає, але неприємно – 380 грн/кг.

Приготування варення зі смородини, скріншот: Youtube
Приготування варення зі смородини, скріншот: Youtube

Водночас смородина у супермаркетах "Новус" доступна по 59,99 грн за 250 г. У "МегаМаркеті" доведеться викласти ще більше. Адже кілограм ягід коштуватиме 312 грн. У "Варусі" цього товару наразі немає.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Черешня в "Новусі" реалізується по 88,99 грн, а в "МагеМаркреті" вона трохи дешевша - 75 грн. У "Варусі" встановлено акційну ціну - 36,90 грн/кг на продукцію першого сорту. А оскільки й цукор цього року злетів у ціні, то на закрутки й варення годі сподіватися - така насолода стане не по кишені багатьом українцям.

Черешня, фото: lifestyle.24tv.ua
Черешня, фото: lifestyle.24tv.ua

Нагадаємо, що садити і які роботи виконувати наприкінці червня: місячний посівний календар дачника

Також ми писали, як позбутися колорадського жука без хімії: народні способи, які врятують картоплю

Нагадаємо, вирощування кабачків на власному городі: не пропустіть один дуже важливий етап наприкінці червня