Президент України Володимир Зеленський підписав закон про штрафи за порушення правил вивозу валюти за кордон

Закон опублікований на сайті Верховної Ради України.

Долари. Фото: скрин відео
Долари. Фото: скрин відео

"Проєкт Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо адміністративної відповідальності громадян за порушення митних правил" за номером 6051 було прийнято 16.02.2022 року та направлено на підпис Президенту. 15 червня Володимир Зеленський підписав проєкт, про що свідчить інформація на сайті.

Проєктом встановлюється адміністративна відповідальність за недекларування валютних цінностей у сумі понад 10 000 євро на особу. За це порушення передбачається відповідальність у вигляді штрафу розміром 20% суми, що перевищує дозволену для вивезення без декларування суму.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

При цьому, сплата штрафу не означає, що гроші дозволять провести через кордон без відповідної довідки. А в деяких випадках працівники митниці мають право конфіскувати неоформлені кошти.

При цьому законодавець передбачає укладання мирної угоди з митницею. І тут порушник зобов'язаний сплатити повну суму штрафу протягом 30 днів. Тоді митний орган припиняє провадження у справі про порушення митних правил.

Нагадаємо, автівки можуть подешевшати: українцям хочуть скасовувати обов'язковий збір.

До слова, сезон черешні в Україні: аналітики пояснили, чи чекати дефіциту улюбленої ягоди.

Раніше ми писали про ціни на пальне: у Мінекономіки розкрили нову схему спекулянтів.