Раді запропонували по новому оподатковувати легкові авто

Автомобілі на кордоні. Фото: Youtube
Автомобілі на кордоні. Фото: Youtube

Про це повідомив представник уряду в Раді Тарас Мельничук.

Зокрема, мова йде про три проєкти законів «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування транспортних засобів, що ввозяться на митну територію України» N 7466, 7467, 4768.

Першим проєктом пропонується змінити чинну систему оподаткування легкових автомобілів шляхом впровадження нової формули розмитнення транспортного засобу, відповідно до якої не буде братись до уваги вартість транспортного засобу. Формула розрахунку складатиметься з наступних показників: віку, типу і об’єму двигуна та ексклюзивності транспортного засобу.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Крім того, пропонується не стягувати збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з фізичних та юридичних осіб, які вперше реєструють автомобіль в Україні.

У другому проєкті є пропозиція встановити, що 50% надходжень від акцизного податку з ввезених на митну територію України транспортних засобів спрямовуються до загального фонду Державного бюджету України. А також передбачити, що інші 50% таких надходжень спрямовуються до спеціального фонду Державного бюджету.

Законодавцям також пропонують скасувати норму щодо віднесення до доходів загального фонду Державного бюджету зборів на обов’язкове державне пенсійне страхування, які сплачуються при набутті права власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації.

У третьому проєкті пропонується введення митного оформлення автівок на підставі електронної декларації через Єдиний державний веб- портал електронних послуг. А також ввести добровільну сертифікацію автівок, які ввозять, за бажанням власників.

Нагадаємо, українці з автівок пересіли на "електрички": в Україні розпочався бум на електротранспорт

До слова, за ціною свіжої Audi: на продаж виставили вінтажний Запорожець, купити ризикне не кожен.

До слова, попри воєнний стан українці продовжують купувати нові машини: топ-5 популярних моделей.