Перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко пояснила від чого залежить ціна на пальне

Про це вона розповіла в інтерв'ю каналу ictv.

Ціни на бензин, Мінекономіки
Ціни на бензин, Мінекономіки

Як пояснила міністерка зараз держава відпустила ціну на пальне. А це означає, що ціна врегульовується ринком. Тобто, вона напряму залежить від попиту. Чим більше попит відповідно й більша ціна.

Варто зазначити, що ситуація з чергами на АЗС змінюється у бік їх зменшення, проте ціни на пальне зросли у декілька разів. При чому, вони можуть змінюватися майже не щодня.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Станом на 15 червня за даними ресурсу minfin бензин А-95 в середньому торгувався за 51 грн/л, найдешевше можна було заправитися у Чернівецькій області - 45,99, а найдорожче - 52 грн/л. Найдорожчим виявилось дизпаливо у Закарпатській області, за нього просили майже 60 грн/л, на газ тримається середня ціна 41 грн/л.

Міністерка також зауважила, як такого поняття "спекулянти" у нинішніх умовах застосувати некоректно. Проте продавці пального у разі зміни ціни повинні задекларувати зміни у Держспоживслужбі. І тільки після цього здійснювати продаж.

Проте, на жаль не всі так роблять. Тому зараз тривають активні перевірки АЗС, бувають навіть випадки їм перешкодити. Юлія Свиренденко повідомила, що вже за зловживання на ринку палива було накладено штрафи на загальну суму близько 20 млн грн.

Нагадаємо, у Мінекономіки чесно розповіли, що відбувається на ринку пального в Україні: чи чекати дефіциту й надалі.

До слова, мало не здасться: в Україні штрафують АЗС на мільйони.

Раніше ми писали, що "Зробити вдома А-95, рецепти на щодень": українці навчилися сміятися з паливної кризи