Частині українців хочуть пробачити борги перед банками

Про це повідомив на своїй сторінці в Telegram голова фінансового комітету при ВРУ Данило Гетманцев.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Народний депутат розповів, що до Ради внесено проєкт закону який передбачає зміни до податкового кодексу, а саме стосовно списання кредитів частині українців. Мова йде про кредитне майно, а саме нерухомість та автомобілі. Зокрема, коли через війну знищено кредитне майно, а за нього ще треба виплачувати кошти, проте до користування воно вже не придатне.

"З метою підтримки позичальників, майно яких було знищено або зазнало пошкоджень внаслідок збройної агресії російської федерації проти України сьогодні, 14.06.2022 було внесено законопроєкт № 7441-1.",- написав він.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Законопроєктом запропонований конкретний механізм полегшення становища позичальників, які втратили кредитне нерухоме житлове майно або автомобіль.

Залежно від місцезнаходжнення майна та можливості офіційної фіксації пошкоджень визначаються дії як позичальників, так і кредиторів, внаслідок яких кредит буде або "заморожено" до отримання передбачених законодавством компенсацій, або прощено (у випадку, коли зруйноване єдине житло позичальника або його єдиний автомобіль).

Нагадаємо, ціни на капусту і картоплю різко змінилися: експерти спрогнозували вартість популярних овочів у найближчі місяці.

До слова, допомога під час війни для українців: які суми можуть отримати переселенці та інші категорії осіб.

Раніше ми писали, давні способи захистити помідори та огірки від хвороб: ними користувалися ще наші бабусі.