У зв'язку з війною українці можуть отримати декілька нових видів соціальних виплат. Адже за останні місяці додалося кілька програм фінансової допомоги.

Українцям, які постраждали під час війни розповіли, на які виплати вони можуть розраховувати.

Виплати під час війни:

1. Державна програма. Мова йде про допомогу внутрішньо переміщеним особам, яка передбачає щомісячні виплати у розмірі 2 000 грн на дорослого та 3 000 на дитину або особу з інвалідністю. Подати заяву через портал Дія або в найближчому Управлінні соціального захисту можуть також люди, чиє житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок бойових дій.

Соцвиплати, фото: ukurier.gov.ua
Соцвиплати, фото: ukurier.gov.ua

2. Програма від Червоного Хреста.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У програму автоматично потрапляють сім'ї, які мають офіційний статус малозабезпеченої сім'ї та зареєстровані у Мінсоцполітики. Про участь повідомить смс-повідомлення. Крім того, ці сім'ї до 24 лютого 2022 року мають проживати в одній із громад, які постраждали від збройного конфлікту, незалежно від того, чи виїхала ця сім'я чи залишилася на місці. Розмір виплати -2 500 грн на особу.

3. Виплати від ООН. Завдяки цій програмі, внутрішньо переміщені особи, що евакуювалися на безпечні території, можуть отримати 2 220 грн. Гроші ви. Загалом одна людина може отримати 6 660 грн. Списки одержувачів допомоги формує Мінсоцполітики. У цьому випадку потрібно звернутися до органів соціального захисту населення територіальної громади.

Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua
Переселенці, фото: mistovechirne.in.ua

4. Пропозиція від ЮНІСЕФ. Українцям пропонують допомогу у розмірі 2 200 грн щомісяця на кожного члена сім'ї, але не більше ніж на п'ять осіб. Для участі у програмі потрібно подати заявку на сайті. Реєстрацію на програму було припинено і відновлять її вже 15 червня.

5. Допомога від Норвезької ради у справах біженців (NRC). Сума допомоги складає 2200 грн на кожного члена сім'ї і її виплати продовжуються протягом трьох місяців. На допомогу можуть розраховувати лише переселенці, які не отримували виплати від інших міжнародних програм.

Пенсіонери-переселенці, кадр з відео
Пенсіонери-переселенці, кадр з відео

Нагадаємо, як українцям виїхати з Польщі й не втратити статус тимчасового захисту: у консульстві назвали умову

Також ми писали, як довго триватиме дефіцит гречки: фахівці пояснили, чи змінить щось майбутній урожай

Нагадаємо, середня ціна на газ знову змінилася: скільки коштуватиме блакитне паливо в Україні