В Україні на ринках різко почала дешевшати білокачанна капуста ранніх сортів та молода картопля. Так новина не може не потішити українців, які втомилися від безперестанного зростання вартості найнеобхідніших продуктів, а також їхнього дефіциту.

Проте буряк й досі залишається найдорожчою позицією овочів борщового набору в Україні у середині червня. Про це повідомляє "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Зазначається, що рання капуста у цьому сезоні коштувала дорого через відсутність на ринку ранніх партій, які везуть з тимчасово окупованого Херсона. Ця ситуація стала причиною певного дефіциту продукції. Однак її вартість знизило надходження овочів з центральних та західних областей України.

Продаж капусти, фото з відритих джерел
Продаж капусти, фото з відритих джерел

У результаті ціни на капусту ранніх сортів в Україні зменшилися на 15-25%. Водночас приблизно на 10-15% за останній тиждень знизилися відпускні ціни і на ранню картоплю в Україні.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Експерти прогнозують, що капуста та картопля будуть потроху дешевшати й надалі. То ж у липні ціни на ці овочі можуть знизитися ще більше. Така ж тенденція чекає на моркву та буряк. Зниження ціни очікується з початком масового збору урожаю ранніх сортів у господарствах центрального та західного регіонів України.

Ціни на продукти, овочі - фото Знай.ua
Ціни на продукти, овочі - фото Знай.ua

Нагадаємо, як українцям виїхати з Польщі й не втратити статус тимчасового захисту: у консульстві назвали умову

Також ми писали, як довго триватиме дефіцит гречки: фахівці пояснили, чи змінить щось майбутній урожай

Нагадаємо, середня ціна на газ знову змінилася: скільки коштуватиме блакитне паливо в Україні