Тішитись хорошому урожаю овочів на вашому городі, а також смакувати салатами зі спілих огірків та помідорів влітку та смачним консервуванням взимку, допоможуть наступні поради - це справжня знахідка для городників.

Підбірку давніх способів боротьби з хворобами помідорів, а також секрети вирощування огірків, про які знають далеко не всі, опублікували на фейсбук-сторінці "Шедеври українських кулінарів, старі рецепти".

Щоб помідори не хворіли:

Візьміть на 10 літрів води - 2 ст. ложки нашатирного спирту, 1 ст. ложку цукру, 1 ст. ложку харчової соди, 1 ст. ложку розведеного марганцю, 1 ч. ложка мідного купоросу. Все добре розмішати. Цим розчином обприскуйте помідори - вони не будуть хворіти.

Малосольні огірки та помідори, скріншот: YouTube
Малосольні огірки та помідори, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Секрети вирощування огірків:

Щоб отримати хороший врожай огірків, потрібно обприскувати їх розчином сироватки. На 7 літрів води - 3 літри сироватки з додаванням 1 ч. ложки мідного купоросу.

Після кожного дощу обприскуйте огірки розчином такого складу: на відро води - 0,5 л молока, баночку зеленки, склянка цукру.

Огіркове бадилля потрібно пришпилювати до землі. Якщо корені огірків виходять на поверхню, обов'язково присипте їх землею.

Фото: Шедеври українських кулінарів, старі рецепти / Фейсбук
Фото: Шедеври українських кулінарів, старі рецепти / Фейсбук

Нагадаємо, не пізно навіть влітку: обов'язкові роботи на городі у червні. Не пропустіть ці етапи, щоб отримати урожай, який вас точно не розчарує

Також ми писали, місячний посівний календар на червень 2022: найвдаліші дати для висаджування культур

Нагадаємо, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом