В Україні за травень 2022 р. фактична ціна реалізації природного газу в Україні склала 28 740,04 грн або 990,66 долара аз 1 тисячу кубометрів. Відповідно, у порівнянні з травнем минулого року ціна зросла на 698,9 долара, що становить 240%.

Таку заяву зробили Міністерстві розвитку економіки.

В Мінекономіки опублікували дані за цінами за квітень і березень 2022 р. Якщо порівнювати з березнем, то в травні ціна впала на 59,3 долара (5,6%). Водночас у квітні середня ціна імпортного газу склала 35 932,9 грн, або 1 228,3 долара за 1 тисячу кубометрів.

Гaзовий вентиль. Фото: YouTube
Гaзовий вентиль. Фото: YouTube

Водночас світ продовжує шукати альтернативи "традиційним" ресурсам вивчаючи для цього можливості "зеленої" енергетики. Приклад багатьох європейських країн наслідує і Україна, вивчаючи можливості виробництва власного біогазу. А це дасть можливість відмовитися від імпорту блакитного палива.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Глава Оператора ГТС України Сергій Макогон пояснив, що йдеться про виробництво до 8 млрд кубометрів біогазу на рік:

"Це дуже амбітна мета на наступні 10 років. Але 0,5 млрд кубометрів біогазу через 2 роки цілком реально", - сказав він. Сергій Макогон

Скрін, відео YouTube тарифи
Скрін, відео YouTube тарифи

Нагадаємо, як українцям виїхати з Польщі й не втратити статус тимчасового захисту: у консульстві назвали умову

Також ми писали, як довго триватиме дефіцит гречки: фахівці пояснили, чи змінить щось майбутній урожай

Нагадаємо, шахраї наживаються на війні в Україні: люди почали отримувати підозрілі повідомлення