В Україні урожай гречки 2021 року забезпечив 83% внутрішнього споживання. Адже у 2021 році було вирощено 106 000 тонн гречки, за обсягу внутрішнього споживання в 128 000 – 130 000 тонн.

Про це йдеться у новій публікації Українського клубу аграрного бізнесу. Українці активно скуповували гречку ще до початку війни, а після 24 лютого попит спричинив нестачу продукції.

Як зазначають фахівці, нестача гречаної крупи на полицях супермаркетів є наслідком підвищеного попиту, і з новим урожаєм Україна зможе себе забезпечити цим продуктом. У цьому переконана аналітикиня Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин.

Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа
Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа

Як зазначила Світлана Литвин, у 2021 році 83% від усього обсягу споживання гречки забезпечив український урожай – це 106 000 тонн. Ще 22 000 тонн в країну імпортували.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Додається, що Україна найбільше круп купувала в росії, але щороку обсяги зменшувалися. Ще одним великим продавцем гречки є Казахстан. Частково цей вид продукції споживають і в Китаї - тож за потреби гречку можна купити там.

Приготування гречки, кадр з відео
Приготування гречки, кадр з відео

"Швидше за все, Україна зможе себе забезпечити самостійно. Станом на 26 травня вже засіяно 57 700 га гречки – це 70% посівних площ 2021 року", – зауважила Світлана Литвин. Світлана Литвин

За словами фахівчині, що оскільки посівна ще триває, тож можна сподіватися на більші цифри. Також вона зазначає, що темпи сівби у 2022 році також вищі, якщо порівнювати з попереднім роком.

Дефіцит гречки, фото: facebook.com/UkrainianAgribusinessClub
Дефіцит гречки, фото: facebook.com/UkrainianAgribusinessClub

Нагадаємо, гречка може подешевшати після зростання ціни до 100 грн: експерт пояснив, коли це станеться

Також ми писали, як переселенцям не потрапити до рук шахраїв: українцям назвали 5 основних правил безпеки

Нагадаємо, шахраї наживаються на війні в Україні: люди почали отримувати підозрілі повідомлення