Українцям, які, втікаючи від війни, тимчасово оселилися у Польщі, повідомили важливу деталь, яка стосується перетину кордону та виїзду з країни.

Українцям, які перебувають у Польщі, повідомили умову, за якої вони можуть виїхати з країни й водночас зберегти статус тимчасового захисту та відповідну підтримку. Про це повідомили в консульстві України у Гданську.

"Українці, які знайшли у Польщі тимчасовий прихисток, мають право виїжджати з країни не більше, ніж на місяць – тільки за такої умови вони зберігають статус тимчасового захисту та відповідну підтримку.", - йдеться у повідомленні. Пенсійний кур'єр

Автомобілі на кордоні. Фото: Youtube
Автомобілі на кордоні. Фото: Youtube

Як зазначається, при цьому виїзди на менший проміжок часу до уваги не беруться, не зважаючи на їх кількість чи тривалість. У консульстві також нагадують, що громадяни України, які прибули в Польщу з 24 лютого цього року, мають право перебувати на території країни протягом 18 місяців, а не 90 днів, передбачених безвізом.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Для легалізації свого перебування на території Польщі протягом такого терміну, потрібно:

  • при перетині кордону з Польщею метою свого в’їзду зазначити втечу від війни в Україні;
  • після прибуття у Польщу отримати спеціальний номер PESEL у місцевій адміністрації за місцем перебування.

"Громадяни України, які перебували у Польщі, не задекларувавши свій в’їзд у зв’язку з війною, та які вичерпали термін легального перебування, мають заявити про в’їзд до Польщі у зв’язку з військовими діями на території України. Це обумовить додаткове вивчення відповідних заявок на підставі ст. 32 Закону про іноземців.", - йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/gazetaPK
Фото: facebook.com/gazetaPK

Нагадаємо, гречка може подешевшати після зростання ціни до 100 грн: експерт пояснив, коли це станеться

Також ми писали, як довго триватиме дефіцит гречки: фахівці пояснили, чи змінить щось майбутній урожай

Нагадаємо, шахраї наживаються на війні в Україні: люди почали отримувати підозрілі повідомлення