В Кабміні визначили скільки потрібно газу та вугілля, щоб пройти найскладніший в україні опалювальний сезон

Про це повідомила пресслужба Кабміну.

Опалення, скріншот із відео
Опалення, скріншот із відео

Через воєнний стан та часткове руйнування інфраструктури міст в Україні створюють штаб, який займатиметься підготовкою до найскладнішого в історії країни опалювального сезону. Вже проведено попередні підрахунки, за якими потрібно накопичити близько 2-3 млн. тонн вугілля, а також докупити 2-8 млрд кубометрів газу.

""Потрібно готуватися до найскладнішого в історії України опалювального сезону, який очікує нас цієї зими. Уряд сьогодні створює штаб, який у щоденному режимі займатиметься підготовкою до опалювального сезону. Очолить його Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов", – сказав Шмигаль.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Штаб займеться балансування енергосистеми та ремонтом тепломереж. Російські війська зруйнували більш ніж 200 котелень і дуже сильно пошкодили Кременчуцьку, Чернігівську, Охтирську, Луганську, Сєвєродонецьку ТЕЦ. Пошкоджені сотні ліній електропередач та трансформаторних підстанцій. Збитки енергетичної інфраструктури та енергетиків уже сягнули десятків мільярдів гривень, говориться в повідомленні.

Нагадаємо, Коломойський порівняв себе з п'ятим хлопцем на селі, пояснюючи чому "гроші" не головне: "Купить винищувачів?"

До слова, українці показали "секретні" тренування Володимира Зеленського: після них він забув російську мову.

Раніше ми писали, що новий дефіцит слідом за бензином та гречкою: чого українці можуть не побачити у магазинах зовсім скоро.