Тарифи на газ та опалення хочуть заморозити до кінця війни. З такою ініціативою виступили в Кабінеті Міністрів. Відповідний законопроєкт №7427 вже зареєстрований у Верховній Раді.

В Україні вже четвертий місяць триває повномасштабна війна. У нинішніх умовах багато українців опинилися в скрутному становищі, тому в уряді вирішили врегулювати завжди актуальне питання - тарифи на комуналку.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

Так, в Кабміні запропонували не підвищувати тарифи на газ та опалення для українців під час дії воєнного стану і протягом 6 місяців після його скасування. Також законопроєкт передбачає заборону для постачальників газу примусово стягнути заборгованість зі споживачів.

Платіжки, фото: скріншот з відео
Платіжки, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Отже, протягом дії воєнного стану на всій території України протягом шести місяців після його припинення або скасування законопроєктом пропонується ввести мораторій на підвищення цін і тарифів на ринку природного газу й у сфері теплопостачання, зокрема, тарифів на послуги з розподілу природного газу, тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Раніше Знай повідомляв, заощадите купу грошей: як не витрачати багато соняшникової олії, лайфхак для українців.

Також ми повідомляли, в Україні стрімко зростають ціни на нерухомість: порівняння вартості з довоєнним періодом.

Крім того, наш портал писав, ПриватБанк роздає українцям гранти на підтримку бізнесу: хто і як може отримати.