Відомий український політолог Юрій Романенко поспілкувався з експертом з енергетики Андрієм Закревським, який розповів, як можна вирішити проблему паливної кризи.

Андрій Закревський запропонував узаконити і спростити роботу так званих "самоварів" - міні-НПЗ. За його словами такий крок дозволить запустити виробництво палива в Україні. Він зазначив, що такі заводи досить маленькі і дешеві, тому по них не вигідно бути ракетами.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Вартість такого маленького заводу може становити близько 1 млн доларів. Тобто по ньому невигідно бити крилатою ракетою. Його простіше замаскувати, тобто такі міні-НПЗ можна розміщувати не тільки на Західній Україні, а й у Сумській, Чернігівській, Полтавській та Харківській областях, де знаходиться більшість нафтоносних полів України", - розповів експерт.

АЗС, фото: скріншот з відео
АЗС, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Закревський впевнений, що в нинішніх умовах Україна потребує розподіленої економіки - маленьких заводах, елеваторах, електростанції і паливні сховища. Це дозволить мінімізувати наслідки російських обстрілів і створить умови для зміцнення економіки, адже з'являться нові робочі місця.

"Запуск міні-виробництва з переробки нафти в Україні дозволить економити валюту, яка йде на закупівлю палива", - додав фахівець.

Раніше Знай писав, майже 9 мільйонів українців можуть залишитися без газу: у Нафтогазі розповіли що робити.

Також наш портал повідомляв, у червні працюючі пенсіонери отримають підвищені пенсії і доплати за два місяці.

Крім того, ми повідомляли, тарифи на електроенергію та водопостачання для населення з 1 червня: українцям повідомили, чи чекати змін.