Глава Національного банку України Кирило Шевченко заявив, що у квітні інфляція прискорилася до 16,4% в річному численні. Як змінилися ціни і які прогнози на найближче майбутнє, він розповів під час монетарного брифінгу.

У зв'язку з прискоренням інфляції ціни в Україні всього за квітень зросли на 3,1%. У Нацбанку відзначають, що в травні інфляція продовжила зростати, втім, її прискорення стримують цілий ряд факторів. Серед них: певне відновлення економічної активності, поступове налагодження логістики, нарощування пропозиції внутрішніми виробниками та імпортерами, надлишок сільськогосподарської сировини і порівняно низький попит на нього.

Кирило Шевченко, фото з Facebook
Кирило Шевченко, фото з Facebook

Крім того, погіршення інфляційних очікувань обмежували бійці ЗСУ, стримуючи просування російських окупантів у південних і східних регіонах.

"Високі світові ціни на енергоносії також залишаються вагомим проінфляційним фактором і тиснуть на споживчу інфляцію як прямо, так і побічно — через зростання виробничих витрат підприємств",-зазначив глава НБУ.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ціни на продукти, кадр з відео
Ціни на продукти, кадр з відео

Згідно з прогнозом Нацбанку в найближчі місяці інфляція продовжить прискоритися, навіть за умови поступового відновлення виробництва.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці сказали своє слово щодо володіння зброєю: чи здивували дані Мінцифри.

Також наш портал повідомляв, тарифи на електроенергію та водопостачання для населення з 1 червня: українцям повідомили, чи чекати змін.

Крім того, наш портал інформував, у червні працюючі пенсіонери отримають підвищені пенсії і доплати за два місяці.