Що робити українцям, якщо їх постачальник газу не може більше виконувати свої зобов'язання

Про це повідомили в пресслужбі Нафтогазу.

Газ. Фото: скрін youtube
Газ. Фото: скрін youtube

У випадку, якщо постачальник газу більше не може виконувати свої функції, побутові споживачі газу не мають лишатися без блакитного палива. У компанії наголосили, що Нафтогаз є "постачальником останньої надії" має забезпечити газом тих споживачів, які через низку причин не можуть отримувати послугу.

Зокрема це стосується тих споживачів, які отримують газ від місцевих газопостачальних компаній у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

У повідомленні сказано:

"З 1 червня 2022 року 8,8 млн українських домогосподарств опинились в ситуації, коли їхні постачальники не можуть виконувати свою функцію. Тому тепер вони будуть отримувати газ від постачальника «останньої надії» (ПОН), функцію якого виконує Газопостачальна компанія "Нафтогаз України"".

Таким чином у Нафтогазі очікують, що ті споживачі, які втратили постачальника, будуть тимчасово переведені на стандартні контракти, щоб зберегти ціну 7,96 грн за куб без вартості опалення.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію та водопостачання для населення з 1 червня: українцям повідомили, чи чекати змін.

До слова, мобільний оператор Київстар під час воєнного стану продовжив дію дуже потрібної безплатної послуги.

Раніше ми писали, що ПриватБанк попередив українців про прострочені кредитні картки: рішення прийняте.