З 1 червня українців чекають багато змін, зокрема люди побоюються здорожчання тарифів на комунальні послуги. Проте, тарифи на електроенергію, українцям обіцяють залишити без змін.

Тарифи на електроенергію для населення було вирішено "заморозити" на період дії воєнного стану, тож наразі вони залишаться без змін, повідомляє uanews.co.ua.

Тарифи на електроенергію з червня будуть наступними:

  • 1,44 грн/кВт-год. при розмірі споживання до 250 кВт-годин;
  • 1,68 грн/кВт-годину - при розмірі споживання понад 250 кВт-годин.

Економія електроенергії, фото Знай.ua
Економія електроенергії, фото Знай.ua

Водночас тарифи на воду будуть встановлюватися місцевими водоканалами, які затверджуватимуться НКРЕКУ. На радість українців, про зміни в тарифах на водопостачання відомостей не було.

Ще однією приємною новиною стала заява міністерки соціальної політики Марини Лазебної про те, що в Україні профінансовано 100% субсидій, пенсій, виплат на період воєнного стану. Додається, що у перший місяць літа не зміниться алгоритм нарахування та отримання коштів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тобто не варто боятися ймовірних затримок у виплаті пенсій у червні 2022 року. Водночас підвищувати пенсійні виплати на початку літа також не будуть.

Пенсіонери, фото: objectiv.tv
Пенсіонери, фото: objectiv.tv

Нагадаємо, гречка може подешевшати після зростання ціни до 100 грн: експерт пояснив, коли це станеться

Також ми писали, як переселенцям не потрапити до рук шахраїв: українцям назвали 5 основних правил безпеки - це повинен знати кожен

Нагадаємо, шахраї наживаються на війні в Україні: люди почали отримувати підозрілі повідомлення - у першу чергу страждають рідні військовослужбовців