З середини літа в громадських місцях буде заборонено курити електронні сигарети.
Про це йде мова в проєкті закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну" Верховна рада прийняла на засіданні 16 грудня 2021 року.
З 11 липня 2022 року в Україні буде заборонено палити електронні сигарети та засоби нагрівання тютюну в офісах, магазинах, кафе, ресторанах тощо буде заборонено так само як і звичайні сигарети.

"Надзвичайно важливим стало прийняття комплексного антитютюнового закону №1978 щодо охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюну в грудні 2021 року. Цей Закон запроваджує важливу позицію - прирівнює електронні сигарети і засоби нагрівання до класичних сигарет. Для них будуть такі ж самі обмеження. Вже з 11 липня цього року вступають в дію норми, за якими паління електронних сигарет і засобів нагрівання в громадських містах будуть заборонені", - сказала Булах.

Палити електронні сигарети та засоби для нагрівання в офісах, магазинах, кафе, ресторанах тощо буде заборонено, так само як і звичайні сигарети.

Народна депутатка також наголосила на інших важливих обмеженнях цього закону.

Друга важлива норма закону - це заборона реклами електронних сигарет і виробів для нагрівання. Ця норма запрацює через 18 місяців після прийняття закону, тобто із середини 2023 року.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

До слова, як отримати соціальні виплати особам з окупованих територій: замміністра розкрив деталі.

Раніше ми писали, що жінка у відділенні "Укрпошти" застрибнула на стійку і била співробітницю коробкою: "Марки не завезли?"

Нагадаємо, допомога по безробіттю в "Дії": у Мінцифри відповіли на популярні питання

.