Замміністра соцполітики Віталій Музиченко розкрив деталі виплат соціальної допомоги людям з окупованих територій.

Про це посадовець розповів в ефірі телеканалу Суспільне Новини.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Зокрема він зауважив, що на сьогодні мають право на соціальну допомогу внутрішньопереміщені особи з окупованих територій. На дітей передбачена виплата у розмірі 3000 грн, а дорослий має право отримати 2000 грн.

На питання ведучої, скільки вже виділено коштів на соціальні виплати, Музиченко зауважив, що це досить розлоге поняття. Якщо підсумувати разом всі соціальні виплати, пенсії та субсидії, то сума буде обчислюватись десятками, а може сотнями мільйонів гривень. Зокрема, з початку 2022 року пенсії профінансовані на 160 млрд грн.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

З його слів, на сьогодні досить велика кількість внутрішньопереміщених осіб, які з небезпечних територій виїжджають у відносно безпечні, наприклад Київ, Львів.

Оформити соціальні виплати люди з окупованих територій можуть вже на безпечній території за місцем фактичного перебування. Крім миттєвих виплат розміром 2000 та 3000 тис. грн, особи також мають право на інші види соціальних виплат - пенсії, виплати на дитину тощо.

Нагадаємо, у ПФУ повідомили про зміни для українців, які працювали після виходу на пенсію: виплати перерахують.

До слова, пенсіонерам пояснили, чи повинні вони самостійно повідомляти ПФУ про своє працевлаштування.

Раніше ми писали, як скористатися "Пенсійним калькулятором" в онлайн-режимі: розмір виплат можна дізнатися всього за кілька хвилин