У Міністерстві цифрової трансформації розповіли, що робити, якщо в додатку "Дія" не виходить подати заявку на отримання допомоги по безробіттю і відповіли на інші популярні питання. Корисну для українців інформацію опублікували на офіційній сторінці відомства в соцмережі facebook.

Так, у Мінцифри розповіли, що робити у разі, якщо "Дія" не знайшла даних про людину у списках від ПФУ та ДПС.

Додаток "Дія". Фото: скрін youtube
Додаток "Дія". Фото: скрін youtube

"Послуга доступна тільки людям, які перебувають у переліку Пенсійного фонду України, і місця працевлаштування яких розташовані на території тимчасової окупації або ведення активних бойових дій. Якщо ви ставитеся до цих категорій, і послуга вам недоступна, рекомендуємо дізнатися причину в Пенсійному фонді", - йдеться в повідомленні.

Також Українцям пояснили, що робити якщо заявку на отримання допомоги розглядають більше трьох днів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

"Заява після подачі автоматично відправляється в центр зайнятості, а статус, що відображається в "Дії", також передає він. Радимо звернутися на гарячу лінію центру і уточнити причину тривалої обробки заявки", - порадили у відомстві.

У Мінцифри додали, що розмір допомоги краще уточнити в центрі зайнятості, адже він розраховується індивідуально в процентному співвідношенні до середнього доходу і в залежності від кількості страхового стажу.

Раніше Знай писав, договір з роботодавцем: у Мінекономіки повідомили про суттєві зміни в укладенні документа.

Також ми писали, дефіцит солі в Україні ліквідують, але вартість збільшиться майже вдвічі: які цінники побачимо в магазинах.

Крім того, наш портал повідомляв, хто з чоловіків має право на виїзд закордон під час війни: Олексій Білошицький зробив нову заяву.