Садівникам і дачникам пояснили, як можна уникнути наслідків весняних заморозків у саду. Правила дуже прості, але відомі далеко не кожному.

Оскільки, у травні вже добре видно замерзлі взимку пагони, їх потрібно постаратися обрізати до початку цвітіння, а зрізи діаметром понад 1 см ретельно замазати садовим варом.

Ґрунт у пристовбурних кругах і під ягідними кущами потрібно підпушити на глибину до 10 см і замульчувати. Також корисні для рослин і їхньої підгодівлі будуть азотні добрива - краще у вигляді розчину. Підійде також перепрів гноєм, розповідається на сайті Сад.

Коріння плодових дерев, скріншот: YouTube
Коріння плодових дерев, скріншот: YouTube

Найбільш прикметою фенофазою травня як для плодових культур, так і для ягідників є їхнє цвітіння. Першими зацвітають в саду жимолость їстівна, аґрус і смородина, потім вишня, слива, груша. І останньою - яблуня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

На жаль, саме під час такого бажаного цвітіння дерев часто бувають нічні зворотні весняні заморозки. Вони згубно впливають на квітки, оскільки вже при температурі -1,7 С маточки й тичинки квіток гинуть.

У такому випадку проводять димлення, використовуючи завчасно заготовлені купки соломи або сухого листя. Для цього необхідно розкласти їх рівномірно по ділянці й в нічні години проводити димлення. Ця процедура допоможе підвищити температуру повітря на 1-2 градуси.

яблуня, скріншот з відео
яблуня, скріншот з відео

Нагадаємо, попередження: спека може спровокувати смертельні напади астми через велику кількість пилку

Також ми писали, дефіцит солі та сильне здорожчання гречки й овочів: як зміняться ціни на популярні продукти вже найближчим часом

Нагадаємо, які овочі та зелень можна сіяти у відкритий ґрунт у травні: обов'язкові правила для хорошого врожаю