В Україні через війну набір товарів у продуктових магазинах постійно змінюється. Постачання одних продуктів тільки налагоджується, як тут з полиць зникають інші. Саме така ситуація зараз трапилася з сіллю.

Крім дефіциту пального, зараз в Україні дорожчає гречка та інші крупи, а асортимент овочів теж бажає кращого. "Сьогодні" розбиралися, що ще може подорожчати й зникнути з полиць магазинів найближчим часом.

Неприємним сюрпризом для українців стало здорожчання гречки, яка буквально перетворилася у делікатес. Цей продукт зараз можна купити за ціною 70-80 грн за кілограм і це ще не межа. Як заявили у Міжнародній асоціації гречки слід готуватися до ціни на рівні 90-100 грн за кілограм.

Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа
Гречка, супермаркет, фото: Знай.uа

Водночас через окупацію Херсонської області українські споживачі ризикують залишитися без овочів, які традиційно вирощуються в цьому регіоні. Адже окупанти не пропускають товари в Україну, а натомість везуть український урожай до Криму.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Через неможливість продати овочі, ціни на цю продукцію суттєво впали. Наприклад, молода капуста минулого тижня продавалася по 10 грн, редис по 3 грн, а огірки по 10 грн за кілограм. Це у 3-7 разів дешевше, ніж коштує ця продукція на підконтрольних територіях

Водночас Україні доведеться цього сезону закуповувати більше імпортної продукції, що позначиться на цінах. А влітку ми ризикуємо залишитися без кавунів та динь - імпортна продукція буде мінімум вдвічі дорожчою.

Кавуни, фото: скріншот з відео
Кавуни, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, попередження: спека може спровокувати смертельні напади астми через велику кількість пилку

Також ми писали, літній салат "Смачнючий" з сердечок і моркви: маринад змусить кожного верещати від захвату

Нагадаємо, українець, який залишив бізнес в Польщі і служить у лавах ЗСУ, розповів про провал ворога: "Падлина відступила"