Мінінфраструктури підписав меморандум про співробітництво із США, відповідно до якого планується повне оновлення поїздів та пришвидшення їх руху. Повідомила пресслужба міністерства на Facebook-сторінці.

Зокрема, 19 травня було досягнуто згоду по ключовим питанням у галузі співпраці України та США, яке поглибило співробітництво між країнами. Як зазначили сторони, відновлення транспортної інфраструктури має велике значення, тому наш уряд розраховує на всебічну підтримку американських колег у даному питані.
Слід зазначити, що роль залізниці з моменту введення воєнного стану, стала ключовою у процесі порятунку людей та забезпеченні життєдіяльності. Саме залізничним транспортом було евакуйовано у безпечні місця осіб з окупованих територій, не говорячи про перевезення стратегічно важливого вантажу.
На сьогодні, більшість локомотивів та вагонів підприємства застарілі й вимагають заміни. Тому, підписання меморандуму має велике значення у подальшому розвитку галузі.
Відповідно до намірів, планується до 2030 року оновити весь парк локомотивів та вагонів, а також прискорити рух між великими містами. А це означає, що через 8 років українці зможуть подорожувати у новеньких вагонах, а тривалість поїздок може стати меншою.
Проте, в повідомлені не уточнюється. скільки саме грошей планується витратити на таку модернізацію і які саме локомотиви та вагони будуть закуплені.
Нагадаємо, "Укрзалізниця" рятує життя: нові медичні потяги вивезли з-під обстрілів сотні мирних українців.