В українських водіїв можуть почати конфісковувати автомобілі і направляти на потреби бійців ЗСУ. Це стосуватиметься тільки тих, хто сідає за кермо в стані алкогольного сп'яніння. Відповідний законопроєкт №7382 зареєстрований на сайті Верховної Ради.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що в Україні є громадяни, які незважаючи на воєнний стан сідають за кермо п'яними, тим самим піддаючи додатковій небезпеці себе і оточуючих.

Автомобілі, скріншот: Youtube
Автомобілі, скріншот: Youtube

Так, автори законопроєкту пропонують карати безвідповідальних водіїв. У тих, хто сідає за кермо в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння пропонують відбирати машини і направляти на потреби ЗСУ або рятувальників. Зазначається, що дія цієї норми триватиме до кінця війни.

Водій. Фото: скрін youtube
Водій. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Крім того, п'яним водіям загрожує не тільки конфіскація транспортного засобу, а й штраф - 17 тисяч гривень з позбавленням прав на рік у разі першого порушення. При повторному порушенні штраф становить 34 тисячі гривень і позбавлення прав на три роки. Втретє доведеться викласти 51 тисячу гривень і розпрощатися з правами на 10 років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Володимир Кличко у вишиванці звернув увагу на те, як українців впізнають у світі: "я завжди пишався!".

Також наш портал інформував, за яких умов дитину можуть залишити на другий рік у школі: батькам дали вичерпну відповідь.

Крім того, ми повідомляли, всю сім'ю закрив у підвалі, а дочку ґвалтував разом з поплічниками - СБУ викрило окупанта, який скоїв низку злочинів.