Відома українська телеведуча і акторка Даша Трегубова, крім іншого, є ще й активною користувачкою соцмережі Instagram. Дівчина регулярно розміщує для фанатів свіжі і досить цікаві публікації. Число її підписників вже перевалило за 115 тисяч.

Даша Трегубова опублікувала корисний пост, який може допомогти багатьом українцям, особливо тим, кому довелося покинути рідну Україну або хто не в змозі підтримати країну належним чином. Артистка запросила психологів Романа Мельниченка та Олену Рихальську, які відповіли на гостре і досить болюче питання - як боротися з почуттям провини під час війни.

Фахівці заявили, що почуття провини руйнує людину зсередини, наштовхуючи на не найприємніші думки - а що я зробив для своєї країни, а комусь зараз напевно гірше тощо. Щоб побороти його, потрібно в першу чергу розрахувати свої сили. Хтось за станом здоров'я не може піти воювати, а комусь фінансове становище не дозволяє пожертвувати гроші. Постарайтеся не бути тягарем для близьких, подбайте про себе самі.

Роман Мельниченко, скріншот з відео
Роман Мельниченко, скріншот з відео

"Щоб ви не робили, ви повинні зрозуміти, що перебуваєте в тих життєвих умовах, в яких можете приносити найбільшу користь і тоді ваше почуття провини майже повністю зникне", - сказав Роман Мельниченко.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Олена Рихальська радить опрацьовувати почуття провини за допомогою дій. Якщо немає можливості допомогти фінансово або фізично, варто зайнятися тим, що ви вмієте. Наприклад, давати безкоштовні уроки англійської мови або ж цінні поради. Крім того, підтримка близьких людей теж є допомогою.

Нагадаємо, Сергій Притула звертався до фахівця, тому що не зміг самостійно впоратися з наслідками війни: "У мене загинули друзі"

Як повідомляв Знай.uа, психолог Андрій Жельветро пояснив, як допомогти близькій людині при панічній атаці і пережити втрату майна під час війни

Також портал Знай.uа писав, що Дмитро Карпачов пояснив, як повернутися до нормального життя після війни і що робити мамі, яка залишилася одна з дитиною без підтримки