В Україні спостерігається зниження цін на популярні овочі - помідори та огірки. Яка актуальна вартість і в якому супермаркеті дешевше.

Про це свідчать дані на сайті Мінфіну, складені з урахуванням цін огірків і помідорів у великих мережах супермаркетів України.

Овочі на асорті в банці
Овочі на асорті в банці

Отже, середня вартість кілограма гладких огірків впала за місяць до 78,50 грн, огірки короткоплідні також різко подешевшали до 78,90 грн/кг. Значно знизилися цінники на тепличні овочі - 69,90 грн/кг в середньому.

Виходячи з даних Мінфіну, дешевше огірки можна придбати в супермаркетах Varus або Auchan.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Актуальні ціни на огірки, дані з Мінфіну
Актуальні ціни на огірки, дані з Мінфіну

У ситуації з помідорами теж спостерігається зниження цін в порівнянні з показниками за квітень місяць. Червоні помідори в середньому коштують 77,25 грн/кг. Середня вартість рожевих помідорів також впала, проте залишилася на високому рівні - 114,90 грн/кг. Незначно зменшили в ціні помідори "сливка" - 97,55 грн/кг.

Найнижчі ціни на помідори також в Varus або Auchan.

Актуальні ціни на помідори, дані з Мінфіну
Актуальні ціни на помідори, дані з Мінфіну

Варто відзначити, що на інші категорії товарів ціна навпаки різко злетіла. Це стосується різних круп, особливо гречки, а також замороженої риби, алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Магазин. Фото: скрін youtube
Магазин. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, крупи, масло і риба: українцям розповіли на які продукти різко злетіла ціна

Як повідомляв Знай.uа, в Україні розширили список підстав для звільнення працівника та розірвання трудового договору під час війни

Також портал Знай.uа писав, що російські окупанти слідом за українським зерном почали красти соняшникову олію: вивезено десятки тисяч тонн