У Міністерстві економіки анонсували мікрогранти для українських підприємств, які постраждали від війни. Виплати складуть 125 тисяч гривень. Хто і як може отримати допомогу, йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Сотні підприємств в Україні тим чи іншим чином постраждали від російського вторгнення. Деякі були змушені скоротити діяльність в кілька разів, а інші і зовсім припинили роботу. У зв'язку з цим держава вирішила фінансово допомогу власникам малого бізнесу, який постраждали від вторгнення. Для них запускаються гранти на порталі "дія".

Гроші. Фото: скріншот youtube
Гроші. Фото: скріншот youtube

Так, мікро- і малі підприємства можуть подати заявку на отримання мікрогрантів вартістю 125 тисяч гривень (4 тисячі євро). Для отримання допомоги підприємства повинні відповідати деяким критеріям.

Подати заявку на мікрогранти можуть підприємства, які:

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще
  • зареєстровані не пізніше 31 грудня 2021 року в Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Київській областях,
  • тимчасово перемістилися з цих областей або
  • постраждали в результаті бойових дій і можуть це підтвердити

У Мінекономіки підкреслили, що пріоритет у підприємств, які виробляють життєво необхідні товари або послуги.

Раніше Знай писав, скільки українців втратили роботу під час війни: у міжнародній організації праці оцінили рівень безробіття.

Також ми писали, в Україні подорожчали овочі та хліб: як змінилися цінники в магазинах.

Крім того, ми повідомляли, в Україні злетіли ціни на автогаз: скільки просять за літр.