Ціни на м'ясо і яйця незабаром можуть сильно злетіти в багатьох країнах світу через дефіцит українського зерна.

Про це заявив глава Мінагрополітики України Микола Сольський під час брифінгу.

Так, Сокольський зазначив, що через дефіцит українського зерна, вивезення якого зараз фактично заблоковано військовими діями, ціни на яйця і м'ясо в багатьох країнах підвищитися на 20-30%.

Яйця, фото: скріншот з відео
Яйця, фото: скріншот з відео

"Наслідки збройної агресії росії на продовольчу безпеку світу зрозумілі і очевидні. Інше питання в тому, що їх ще до кінця не відчули, тому що є ще сформовані резерви. Деякі країни, такі як Китай, в минулому році формували значно більші резерви, ніж в інші часи. Інші країни, наприклад Північної Африки та Близького Сходу, мають певні запаси зерна, але тільки до нового врожаю", – зазначив він.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За словами Миколи Сокольського, дефіцит українського зерна вже відбивається на всіх продуктах харчування в будь-якій країні світу. Це пов'язано з тим, що зерно потрібне для виробництва багатьох продуктів, а Україна є одним з найбільших його експортерів у світі.

М'ясо / фото: Pixabay
М'ясо / фото: Pixabay

"Я думаю, що це відчують навіть ті країни, які про це раніше ніколи не замислювалися. Адже зерно потрібне для отримання багатьох продуктів, зокрема м'яса і яйця, тому ціни на них найближчим часом можуть зрости на 20-30%", — підкреслив міністр.

Нагадавши, борщовий набір, овочі, риба та яйця: на скільки подорожчали основні продукти в Україні

Раніше Знай писав, в Україні стрімко падає вартість суниці: в чому причина і яка актуальна ціна

Також Знай повідомляв, в Україні змінилася вартість огірків: які цінники в магазинах