Вихідні перед Днем Перемоги у найвідомішого пса в Україні пройшли, на подив дуже цікаво.

Спочатку чотирилапий герой став причиною наймилішого скандалу в ДСНС, коли заснув прямо на брифінгу. Про це повідомляв Знай.uа.

Пес-сапер Патрон, фото: Telegram
Пес-сапер Патрон, фото: Telegram

Потім він отримав нагороду з рук президена України. Президент України Володимир Зеленський 8 травня вручив нагороди співробітникам Державної служби з надзвичайних ситуацій. Серед нагороджених був пес Патрон, що допомагає шукати міни на територіях, де йшли бої.

"Я нагородив сапера Патрона, який не тільки допомагає знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, а й допомагає вчити наших дітей необхідним правилам безпеки на території де є мінна загроза",- сказав Володимир Зеленський.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На церемонії нагородження був присутній прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, який перебуває з візитом в Україні. І у нього з Патроном зав'язалися особливі стосунки.

Пес Патрон, нагородження, фото: пресслужба ВП Зеленського
Пес Патрон, нагородження, фото: пресслужба ВП Зеленського

Трюдо якраз тягнувся потиснути руку господареві геройського пса і на це Патрон не побоявся гавкнути на прем'єр-міністра Канади.

Українці виклали кумедні кадри в мережу:

"А ну відійшов. Не чіпай, а то вкушу",- процитували думки пса творчі жителі нашої країни.

Трюдо в цей момент просто підняв руки, показуючи, що безневинний і потім поплескав себе по кишенях, в пошуках якогось смаколику. Але нічого не знайшов.

У коментарях українці пишуть, що Патрон просто захищав свого господаря. Варто відзначити, що на Володимира Зеленського песик гавкати і не подумав.

@roman.sukhan

Патрон облаяв Трюдо! #patron #trudeau #zelenskiy_official

♬ оригінальний звук - Роман Сухан911

Нагадаємо, що господарі талісмана чернігівських ГСЧСников пса патрона розповіли, як він став сапером.

Раніше ми повідомляли, що рятувальники показали, як працює їх незамінний помічник - відчуває російську вибухівку відразу.