В Україні вже другий тиждень спостерігається зниження цін на суницю садову. Експерти пояснили, в чому причина, і назвали актуальну вартість.

Аналітики проекту EastFruit відзначили, що зниження вартості на суницю садову в Україні відбувається вже другий тиждень. Експерти вважають, що основною причиною зміни цін, в першу чергу, є стрімке збільшення пропозиції даної солодкої ягоди з південних областей країни. У той же час, виробники заявляють, що попит залишається на невисокому рівні.

Ягоди на ринку, фото з вільних джерел
Ягоди на ринку, фото з вільних джерел

В результаті, через жорстку конкуренцію, садівники змушені значно знижувати ціну на цю швидкопсувну ягоду. На даний момент ціна суниці від українських виробників коливається від 100 до 130 грн/кг ($3,31-4,30/кг), що в середньому на 30% дешевше, ніж тижнем раніше.

Виробники заявляють, що вони змушені знижувати відпускні ціни, перш за все, через збільшення пропозиції даної ягоди на ринку. На вартість продукції також впливає зростання поставок імпортної суниці садової від інших виробників з Греції, Туреччини та Іспанії, ціна на яку, як правило, не перевищує 150 грн/кг ($4,96/кг).

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Крім того, більшість учасників ринку впевнені, що ціна на дану ягоду може ще сильніше впасти вже в кінці травня, коли в продаж почне масово надходити суниця садова відкритого грунту.

Суниця, фото з вільних джерел
Суниця, фото з вільних джерел

Нагадаємо, в Україні підскочили ціни на соняшникову олію, яйця і гречку: скільки доведеться платити в травні

Як повідомляв Знай.uа, салати тепер можна готувати частіше: в Україні подешевшав популярний продукт

Також портал Знай.uа писав, що українським водіям зробили унікальну пропозицію на АЗС: тепер у черзі стояти не потрібно