У Міністерстві соціальної політики розповіли, скільки фінансової допомоги вже було перераховано на проживання внутрішньо переміщеним особам і яка кількість українців в цілому розраховують на виплати від держави.

Відповідний пост з'явився на офіційній сторінці Мінсоцполітики в Facebook.

За інформацією, для допомоги внутрішньо переміщеним особам вже виділили 5,2 мільярда гривень. Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що ці кошти були перераховані в Ощадбанк п'ятьма трашами в квітні. Тільки протягом цього тижня відправили транш у розмірі 1,1 мільярда гривень. Вже з банку найближчими днями ці гроші відправлять на рахунки українців, які вони вказали в заявах на отримання допомоги.

Переселенці, фото з focus.ua
Переселенці, фото з focus.ua

Марина Лазебна розповіла, що на сьогоднішній день, з початку воєнного стану, 2,7 мільйонів чоловік зареєструвалися як внутрішньо переміщені особи. Всього в додаток "Дія" надійшло близько 500 тисяч заявок на отримання статусу переселенця. Але це не кінцева цифра, так як не всі заяви дійшли з областей.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Також нагадую, що згідно рішення Уряду за заявами на допомогу від імені малолітніх дітей, які переміщені без супроводу законних представників, допомога буде також виплачена, починаючи з березня, якщо заява подана до 15 травня", - прокоментувала Марина Лазебна.

Заявка на отримання статусу переселенця, "Дія"
Заявка на отримання статусу переселенця, "Дія"

У публікації нагадали, на яку державну допомогу можуть розраховувати українці. Для осіб з інвалідністю та дітей – 3 000 гривень, для інших осіб - 2 000 гривень.

Нагадаємо, отримати допомогу по безробіттю тепер стало простіше: президент підписав указ

Як повідомляв Знай.uа, наживаються на чужому горі: в Україні активізувалися шахраї, які "кидають" на гроші при здачі квартири

Також портал Знай.uа писав, що в Україні знову підвищили ціни на бензин і дизпаливо: у скільки обійдеться заправити машину в травні