Лікарі закликають українців систематично проходити огляди, адже рання діагностика значно підвищує шанси на одужання та дає можливість врятувати життя. Навіть у умовах війни медзаклади продовжують працювати та проводити планові дослідження, в тому числі і мамографію.

У Національній службі здоров'я України розповіли, як безоплатно зробити мамографію.

Зазвичай мамографію призначають жінкам у віці від 40 років і старше. Однак, за потреби або за медичними показами жінки у віці до 40 років можуть зробити мамографію в поліклініках, які надають амбулаторну допомогу та мають необхідне обладнання та уклали договір з НСЗУ на пакет "Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація в амбулаторних умовах".

Прийом у лікаря, скріншот: YouTube
Прийом у лікаря, скріншот: YouTube

Аби пройти мамографію безоплатно ви повинні при собі мати направлення від сімейного лікаря чи лікаря з надання спеціалізованої медичної допомоги. З цим направленням ви повинні прийти в медичний заклад, який надає послуги за пакетом “Мамографія”. Адресу такого закладу може підказати оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Що входить у послугу мамографії:

  • консультація лікаря перед дослідженням для виявлення протипоказань;
  • рентгенографічне дослідження молочних залоз у двох проекціях, додатков проекції, прицільний знімок;
  • аналіз та опис результатів і за необхідності рекомендації щодо наступного дослідження;
    запис результатів обстеження на цифровий носій.

Нагадаємо, як вагітним українкам, які виїхали закордон оформити лікарняний дистанційно: пояснення від МОЗ

Раніше Знай повідомляв, як українцям отримати безоплатну медичну допомогу закордоном: пояснення МОЗ

Також Знай писав, пацієнт "оживає" в мішку для трупів незадовго до кремації після "смерті": пенсіонеру вдалося забрати ноги