Вагітним українкам, які тікаючи від війни виїхали за кордон розповіли, як дистанційно можна оформити лікарняний.

Про це розповіли у пресслужбі "МОЗ України".

Так, стало відомо, що МОЗ спростив процедуру формування лікарняних для вагітних, які через російську військову агресію виїхали до інших країн.

Вагітна, фото gettyimages
Вагітна, фото gettyimages

"Починаючи з 30-го тижня вагітності, жінки мають право на формування листка непрацездатності і, як наслідок, отримання відповідних соціальних виплат. Тому на час воєнного стану МОЗ дозволило лікуючим лікарям формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність (МВТН) без особистого прийому вагітної", - зазначили у МОЗ.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як дистанційно оформити лікарняний?

  1. Вагітна повинна зв'язатися з лікарем, який вів або веде її вагітність та повідомити про бажання створити медичний висновок про тимчасову непрацездатність.
  2. Якщо контакт зі своїм лікарем було втрачено, то можна звернутися до іншого. Тоді слід надати лікарю документ, який підтверджує вагітність та її термін.
  3. Лікар перевірить попередні медичні записи та створить МВТН, що є підставою для автоматичного створення електронного лікарняного.

Нагадаємо, як українцям отримати безоплатну медичну допомогу закордоном: пояснення МОЗ

Раніше портал Знай писав, оцінка пошкодженого майна українців: як отримати відшкодування за втрачене житло

Також портал Знай повідомляв, українцям розповіли, як зміняться ціни на нерухомість після війни: все залежить від біженців