Через війну росії проти України почали гинути дельфіни. На узбережжі Одеської області знаходять загиблих морських ссавців, які постраждали від ворожого флоту.

Про це своїй фейсбук-сторінці повідомив одеський еколог Іван Русєв.


За словами Русєва з початку повномасштабної війни, яку розв'язала росія, на узбережжі почало з'являтися тіла загиблих дельфінів. Еколог зазначив, що на тілах відсутні зовнішні ушкодження, які дельфіни могли б отримати, зіткнувшись з браконьєрами, тому це свідчить про нетипові причини загибелі.

Дельфін, фото з фейсбук
Дельфін, фото з фейсбук

Іван Русєв наголосив, що негативний вплив на здоров’я тварин здійснюють військові гідролокатори, які пошкоджують органи слуху дельфінів та дезорієнтують їх. Дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів російських військових кораблів. Це виводить із ладу органи слуху тварин та прирікає їх на загибель.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Через бойові дії точну оцінку кількості постраждалих дельфінів зараз дати неможливо.

Дельфін, фото з фейсбук
Дельфін, фото з фейсбук

"Я є голос безголосої природи, і я, як і багато моїх колег і друзів в Україні та за кордоном, боротимусь і за природу, і за мою країну Україну до переможного кінця. Україна обов’язково відродиться", — пише на своїй сторінці Русєв.

Нагадаємо, у зоопарку Німеччини перейменували кабана на прізвисько путін: "Не заслуговує такого"

Раніше Знай повідомляв, в Альпах виявлено гігантського монстра: може бути найбільшою твариною, що коли-небудь жила на Землі

Також Знай писав, попередження для любителів пляжу: кілька токсичних гусениць було знайдено на західних узбережжях