На думку вчених, іхтіозавр віком 205 мільйонів років був більший синього кита. Його скам'янілості були викопані з скель на висоті понад 9000 футів у Швейцарії.

Відповідний пост розмістили на порталі «Daily Star»

Гігантський монстр, який може бути найбільшим з тварин які коли-небудь існували, був виявлений в Альпах.

Іхтіозавр віком 205 мільйонів років був ідентифікований за його скам'янілостями, які були викопані на висоті понад 9000 футів у Швейцарії.

На думку вчених, масивна морська істота була крупніше синього кита і патрулювала океан Панталасса, що оточував суперконтинент Пангею, в пізньотріасовий період.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Іхтіозаври вимерли 90 мільйонів років тому, тобто задовго до падіння астероїда, який знищив динозаврів.

Величезна тварина
Величезна тварина

Подібно ссавцям, вони народжували живих дитинчат, що являло собою важливий еволюційний стрибок для цих морських істот, що позбавив їх від необхідності відкладати яйця.

Їх обтічна форма, що нагадує рибу, означала, що вони могли розвивати швидкість до 22 миль на годину.

Один з членів команди під назвою доктор Хайнц Фуррер, колишній куратор Палеонтологічного інституту та Музею Цюріхського університету, сказав, що він в захваті.

Він сказав: "Це найдовший іхтіозавр у світі, з найтовстішим зубом, знайденим на сьогоднішній день, і найбільшим тулубним хребцем в Європі".

Провідний автор доктор Мартін Сандлер з Боннського університету сказав: "Можливо, під льодовиками приховано більше останків гігантських морських істот".

Корінь зуба в два рази ширше, ніж рекорд, встановлений раніше іхтіозавром, який становив колосальні 50 футів від носа до хвоста.

Величезна тварина
Величезна тварина

Деякі інші неповні останки скелета, такі як хребець, показують, що він був карликом іхтіозавра з Канади на ім'я Shonisaurus sikanniensis, довжина якого становила 69 футів (21 метр).

Він також переріс 85-футового Юрського "морського дракона", який приблизно в той же час бродив по британському узбережжю.

Доктор Сендлер сказав: "Чим більше, тим краще. У великих розмірів тіла є явні виборчі переваги. Життя піде туди, якщо зможе. Тільки три групи тварин мали масу більше 10-20 метричних тонн: динозаври з довгою шиєю, кити і гігантські іхтіозаври тріасового періоду".