Українським аграріям станом на 28 квітня видали кредитів на 14 млрд 905 млн грн, аби вони мали змогу закупити необхідне насіння, добрива та техніку.

Про це розповіли у пресслужбі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Так, стало відомо, що станом на 28 квітня банки видали кредитів аграріям на 14 млрд 905 млн грн. Основна частина цієї суми була залучена за програмою портфельних гарантій 80 % – майже 10 млрд 200 млн грн.

Зернові культури, скріншот з відео
Зернові культури, скріншот з відео

Зазначимо, що аграрії отримують таке кредитування в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%". Строк кредитування – 6 місяців, а відсоткова ставка становить 0 %. Взяти кредит аграрії можуть до 60 млн грн, однак вони повинні забезпечити для застави 20 % від суми кредиту – решту суми гарантує держава. Цією прогромою можуть скористатися всі аграрії, які підпадають під визначення с/г товаровиробника.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Шість областей уже залучили більше мільярда гривень – це Кіровоградщина (2 млрд 47 млн грн), Вінниччина (1 млрд 829 млн), Дніпропетровщина (1 млрд 467 млн грн), Київщина (1 млрд 177 млн грн), Одещина (1 млрд 259 млн грн), Полтавщина (1 млрд 196 млн грн).

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

"Деякі державні банки вводять додаткові кредитні канікули для малого й мікробізнесу, відтерміновуючи виплати за тілом кредиту та відсотками на декілька місяців. Далі ми не плануємо збавляти темпи, адже Уряд наразі створив усі умови для здешевлення та доступності кредитних ресурсів для аграріїв", – підкреслив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Нагадаємо, російські окупанти вирішили "націоналізувати" українське зерно: крадуть і вивозять до Криму

Також Знай писав, Німеччина знайшла інші шляхи до України, поки порти заблоковані

Раніше Знай повідомляв, британці попереджають, що через війну урожай зернових в Україні скоротиться на 20%