Уряд Німеччини планує перевести експорт українського зерна на залізницю, це допоможе компенсувати відсутність морського транспорту.

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt.

Вивозити зернові культури з України до Німеччини буде дочірня компанія Deutsche Bahn AG з вантажних перевезень, DB Cargo.

Земля. Фото: Голос Країни.
Земля. Фото: Голос Країни.
Земля. Фото: Голос Країни.

"Як представник залізничного транспорту я налаштований на те, щоб 20 млн. тонн зерна могли бути відвантажені, щоб запобігти глобальній продовольчій катастрофі, голоду", — сказав парламентський державний секретар у міністерстві транспорту ФРН Міхаель Теурер.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Міхаель Теурер зазначив, що наразі ведуться переговори з українською залізницею та іншими європейськими залізницями у Польщі, Чехії, Словаччині та Румунії. Також обговорюється фінансування, адже залізничний транспорт значно дорожчий за морський, який Україна зазвичай використовує для експорту зерна.

Варто зазначити, що через морські порти йшла величезна частина експорту, але з початком війни порти закрилися, а експортні можливості впали більш ніж наполовину. Через морські порти Україна експортувала понад 70% усіх вантажів на загальну суму близько $47 млрд. З 24 лютого експорт морем в Україні заблокований російським флотом та протикорабельними мінами.

Нагадаємо, британці попереджають, що через війну урожай зернових в Україні скоротиться на 20%

Раніше Знай писав, продукти, одяг, житло і транспорт: як війна вплинула на ціни в Україні

Також Знай повідомляв, російські окупанти вирішили "націоналізувати" українське зерно: крадуть і вивозять до Криму