Цього року в Україні врожай зернових культур може бути нижчим, ніж у 2021 році через скорочення посівних площ після вторгнення рф.

Про це заявили в розвідці Великобританії.

Через військові дії на території України в 2022 році урожай зерна буде менше. За даними розвідки Великобританії він буде на 20% менше від того, що був у 2021 році.

Зерно, фото: Магия Шувани
Зерно, фото: Магия Шувани

Відзначимо, що Україна є четвертим за величиною виробником і експортером сільськогосподарської продукції в світі. Тому скорочення поставок зерна з України в цілому підніме світові ціни на зерно.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зростання цін може мати серйозні наслідки для світових продовольчих ринків і загрожувати глобальній продовольчій безпеці, особливо в деяких найменш економічно розвинених країнах.

Варто відзначити, що як повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, в Україні немає і найближчим часом не буде проблем з продовольством. Запасів по базових продуктах вистачить на кілька років.

Зерно. Фото: скрін youtube
Зерно. Фото: скрін youtube

"Запасів по базових продуктах у нас є на кілька років. Соняшникової олії - на 10 років. Оскільки у нас багато зернових, і частина з них - це корми для тварин, то у нас точно є м'ясомолочна продукція. І особливих приводів для хвилювань тут немає", - зазначив Микола Сольський, передає Мінфін.

Нагадавши, російські окупанти вирішили "націоналізувати" українське зерно: крадуть і вивозять до Криму

Також Знай повідомляв, Україні загрожує дефіцит овочів: чого можемо не побачити на прилавках цього року

Раніше Знай писав, українцям розповіли, якими будуть ціни на овочі вже в травні: до дефіциту чого варто бути готовими