Російські окупанти примушують аграріїв на захопленій території розпочати посівну. При цьому зібраний урожай планують "націоналізувати", а фермерам залишити тільки невелику частину. Також загарбники крадуть зерно і вивозять його в окупований Крим. Про це повідомляє у Facebook уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова.

Російські окупанти продовжують скоювати злочини на тимчасово захоплених територіях. Так, загарбники почали активно погрожувати фермерам і красти українське зерно. Вони примушують починати посівну, але при цьому відзначають, що більша частина врожаю буде "націоналізована" ними.

Посівна. Фото: скрін youtube
Посівна. Фото: скрін youtube

"Окупанти тиснуть на фермерів і викрадають українське зерно. У Сватівському районі Луганської області влада так званої "ЛНР" змушує фермерів почати посівні роботи. Аграріїв обіцяють забезпечити паливно-мастильними матеріалами безкоштовно, проте потім зібраний урожай буде націоналізований на користь окупантів.
А фермерам належатиме тільки невелика частина вирощеного врожаю", - заявила Денисова.

Російські окупанти. Фото: скрін youtube
Російські окупанти. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На Херсонщині загарбники спустошили елеватор і вивезли зерно в окупований Крим, а "кадирівці" захопили підприємство "Агросодружество", яке обробляє близько 20 тисяч гектарів землі в Генічеському районі.

Людмила Денисова закликала світ зафіксувати ці злочини окупантів для майбутнього трибуналу.

Раніше Знай писав, на Харківщині воїни ЗСУ вигнали російських окупантів з трьох селищ: "Закріпилися на позиціях".

Також ми писали, воїни ЗСУ відправили до Кобзона російських окупантів, які орудували в Бучі: "Зазнали втрат".

Нагадаємо, Олексій Арестович висловився про ймовірність контрнаступу ЗСУ на Маріуполь: "101%".